Box: Uddybende information -

IMG_5784Hvad er kognitiv terapi?

Vi tilbyder effektiv kognitiv adfærdsterapi, også kaldet kognitiv terapi. I kognitiv terapi arbejder du med at få redskaber til at bryde det, som er svært i dit liv. I kognitiv terapi er der særligt fokus på tanker (kognition) og måden du reagerer/handler på (adfærd). Følelser og kropslige reaktioner er også vigtige elementer i kognitiv terapi. Tanker og adfærd er som regel, uden at man altid ved det, med til at vedligeholde og forværre de vanskeligheder, som man står i. Det kan derfor være nødvendigt med professionel hjælp for at få redskaberne til at komme videre i éns liv.

Hvorfor vælge kognitiv terapi?

Kognitiv terapi er en effektiv terapiform, som anbefales på baggrund af danske og internationale forskningsstudier. Der er gennem årene forsket meget i effekten af kognitiv terapi hvilket gør den veldokumenteret og evidensbaseret. Det er en terapiform som ofte anbefales som bedste praksis.

Hvilke problemstillinger arbejder vi med?

Vi har omfattende erfaring med kognitiv terapeutisk behandling af bl.a. angst, depression, stress, belastningsreaktioner, OCD, spiseforstyrrelser, lavt selvværd, PTSD, sorg og krise, graviditets- og efterfødselsreaktioner samt personlighedsforstyrrelser. Vi tilbyder også coaching- eller terapeutiske forløb for medarbejdere ansat i forskellige virksomheder. Vi har erfaring med mindfulness, supervision og kurser.

Hvornår bør du tale med en psykolog eller psykoterapeut?

Det er individuelt, men generelt kan man sige, at når dine vanskeligheder begynder at begrænse dig i hverdagen over en længere periode kan det være brugbart med professionel hjælp. Måske oplever du at være mere trist, urolig eller vred end vanligt. Måske er din søvn påvirket, måske er der bestemte tanker, som forstyrrer dig når du er alene eller sammen med andre.

Hvorfor har vi etableret Klinik for Kognitiv Terapi Helsingør?

Vi har startet Klinik for Kognitiv Terapi Helsingør udfra en fælles drøm om at skabe et privat kognitivt behandlingstilbud af høj kvalitet i Nordsjælland. Vi har igennem flere år arbejdet sammen i Psykiatrisk Ambulatorium på Hillerød Hospital, hvor vi arbejdede med kognitiv terapi. Der har vi sammen haft mange gruppe- og individuelle forløb, og har undervist og superviseret på kognitiv efteruddannelse.

Hvor ligger Klinik for Kognitiv Terapi Helsingør?

Klinikken er placeret i skønne lyse lokaler i en charmerende bygning fra 1877 i Fiolgade 10C, få minutters gang fra Helsingør station og Helsingør Bycenter. Der er gratis 3 timers parkering i Bycenterets P-hus (husk at stille p-skiven). Hvis du er med offentlig transport tager det ca. 35 minutter med toget fra København til Helsingør.