Når du har mange tanker om mad, træning, krop og vægt, og dette forstyrrer hverdagen, kan det være vigtigt at opsøge professionel hjælp. Måske undgår du visse fødevarer, har regler for hvor meget du må spise, eller hvor meget du skal træne. For mange giver dette en oplevelse af at have kontrol.
På andre områder oplever du måske, at du mister styringen med dit liv. Måske overspiser du og/eller kaster op. Ofte er rutinerne tidskrævende og vanskelige at udføre når du skal være sammen med andre. Måske er tankerne så forstyrrende, at du har svært ved at koncentrere dig, slappe af og være mentalt til stede, når du er sammen med andre.
Mange er i tvivl om de har en spiseforstyrrelse eller om de blot prioriterer en sund livsstil. Her kan det være brugbart at skabe sig et overblik sammen med en professionel.
Har du tidligere været i behandling for en moderat eller svær grad af spiseforstyrrelse, er der ofte behov for et efterbehandlingsforløb for at forebygge tilbagefald på længere sigt. Det er f.eks. ikke usædvanligt, at impulsen til at handle spiseforstyrret kan dukke op igen, når du senere i livet udsættes for belastninger. Selv om du igennem tidligere behandling har opnået et hensigtsmæssigt forhold til mad og motion, kan forholdet til din krop, dine følelser og nære relationer fortsat være vanskeligt. Her kan et efterbehandlingsforløb være vigtigt i forhold til at øge livskvalitet og mindske risikoen for tilbagefald.
Behandling af spiseforstyrrelser kræver specialiseret viden indenfor netop dette området. Det er derfor vigtigt at vælge en terapeut, som har indgående erfaring med spisesforstyrrelsesbehandling. Psykolog Sabine Schrøder har skrevet speciale om spiseforstyrrelser og har mange års erfaring med behandling af spiseforstyrrelser fra bl.a. Anoreksiklinikken på Rigshospitalet, Klinik for Spiseforstyrrelser på Gentofte Hospital og privat praksis.
Kontakt Sabine vedrørende behandling for spiseforstyrrelser her.