Depression -

Det er naturligt med perioder i livet, hvor man føler sig mere trist og opgivende.
Men hvis du gennem længere tid har tanker om, at du er mindre værd end andre og har svært ved at overskue hverdagen, så kan der være tale om depression.

Ting, som du plejer at sætte pris på, kan føles ligegyldige og velkendte pligter opleves som uoverkommelige. Det kan ofte medføre, at du holder op med at deltage i sociale aktiviteter og bruger al din energi på at få hverdagen, skole/studie til at hænge sammen. Hukommelse og koncentration er ofte svækket. Du er måske mindre fysisk aktiv og måske føler du dig mere ensom. Dette gør humøret mere trist, energien bliver endnu lavere, og du kan blive mere opgivende og selvbebrejdende. Du er kommet ind i en ond cirkel, som forstærker sig selv.

Depression er en pinefuld tilstand uanset om du er ung eller voksen. Vi har også en særlig opmærksomhed på unge, som er ramt af depression. At være ung kan være krævende da der er mange nye situationer, krav, forventninger og drømme. Det er vores erfaring, at hvis du oveni dette også kæmper med depression, da kan det være svært at forholde sig til studie, eksamener, fritidsaktiviteter, selvstændighed, venner/veninder og evt. kæresteforhold.

Ofte er det nødvendigt at opsøge professionel hjælp for at få redskaber til at bryde depressionens onde cirkel så du kan leve det liv som du gerne vil.