Angst -

Alle kan opleve bekymring eller let angst i situationer, hvor man føler sig særligt presset.
Men når angsten begrænser dig i at leve livet, som du gerne vil, er det vigtigt at gøre noget ved det.


Angst kan opleves som alt lige fra nagende uro og bekymring dagen igennem til pludselige og umiddelbart uforståelige panikanfald, hvor man let kommer til at tro, at der fysisk er noget alvorligt galt. Angst kan opstå i alle situationer. Til tider er det let at se en sammenhæng. Andre gange kan det være svært at forstå, hvorfor angsten kommer netop på det tidspunkt. Det kan f.eks. være, når du køber ind, kører i bil/bus/tog, på skolen/studiet, er sammen med andre eller alene, til møder på arbejdet eller på ferie med familien.

Har du først oplevet voldsom angst, og det kropslige ubehag, som er forbundet hermed, vil du forståeligt nok strække dig langt for ikke at komme i samme situation igen. Du begynder måske at undgå visse ting. Andre gange tilpasser du måske din adfærd for at kunne gennemføre det, som du skal.  Det kan være, at du kun handler ind, når der er få mennesker, placerer dig tæt på en udgang, ikke gør ting på egen hånd eller kun tager til steder, som du kender i forvejen. 

Mange henvender sig efter at have kæmpet med angst i flere år og oplever stor lettelse over at få hjælp til at tackle dette. Vi har også en særlig opmærksomhed på unge, som begrænses af angst. At være ung kan være krævende da der er mange nye situationer, krav, forventninger og drømme. Det er vores erfaring, at hvis du oveni dette også kæmper med angst, da kan det være svært at forholde sig til studie, eksamener, fritidsaktiviteter, selvstændighed, venner/veninder og evt. kæresteforhold.

Når angsten begrænser dig i hverdagen, kan det være nødvendigt at opsøge professionel hjælp for at kunne bryde de vedligeholdende mønstre.

Som et særligt tilbud til unge med angst mellem 13-17 år tilbyder vi terapiforløb i det anerkendte og veldokumenterede Chilled (Cool Kids) program. Forløbet indeholder også vejledning til forældre. Læs mere her.

Læs også vores blog-indlæg:

“Eksamensangst – der er hjælp at hente” her.

“10 gode råd til håndtering af flyskræk” her.