Velkommen til bloggen

På denne del af vores hjemmeside vil du løbende kunne finde nye opslag af faglig art. Det kan være små videoklip, artikler, gode råd og opstart af gruppeforløb eller kurser. Vi håber, at du vil finde opslagene informative, inspirerende og sommetider humoristiske. Find alle blogindlæg nedenfor.

Hvis du følger os på Facebook vil du automatisk få besked når vi har nyt på bloggen.

Velkommen til vores blog.

Henvisning til gratis psykologhjælp til unge mellem 18 og 24 år

Unge kan nu få en henvisning til gratis psykologsamtaler. Med finanslovsaftalen for 2021 blev det besluttet at gøre forsøgsordningen med gratis psykologbehandling til unge 18-24 år med let til moderat depression eller angst permanent. Vi får en del henvendelser vedrørende gratis psykologhjælp for unge. Det er ikke nemt at finde rundt i ordningen, så derfor har vi skrevet dette blogindlæg. Læs videre

7 gode råd til at få din teenager ud af coronaboblen

For mange unge har tiden med Covid-19 været svær. Nedlukninger og restriktioner har gjort, at man har været nødsaget til at isolere sig i sin egen coronaboble. Nogle teenagere har oplevet en større grad af ensomhed, tristhed og manglende energi og motivation under Corona-nedlukningerne. Det at skulle omstille sig endnu en gang og bryde ud af boblen og vende tilbage til en mere aktiv hverdag igen med skole, fritidsaktiviter og flere sociale situationer kan også være en udfordring. Andre er mere fyldt af forventning og utålmodighed – og vil ikke have så meget brug for nedenstående råd.

Her får du 7 gode råd til hvordan du som forælder kan hjælpe din teenager godt på vej ud af coronaboblen.

Læs videre

Hvorfor får man stress og hvad kan man gøre når man er ramt af stress?

Når man er ramt af stress så kan være lidt af en jungle at finde rundt i de mange gode råd, muligheder for behandling osv. Her får du et overblik over: Hvad er stress, hvad er årsagerne til stress, hvad siger forskningen om stress og hvilken behandling er bedst?

Der skrives meget om stress og der er mange forskellige faggrupper på banen, som giver gode råd (ofte af varierende kvalitet og med modsatrettede anbefalinger!). Nogle mener, at man bør sygemelde sig i en længere periode, mens andre anbefaler, at man bør forsøge at fastholde sin tilknytning til arbejdsmarkedet. Men hvad ved vi egentlig om hvorfor stress opstår og hvordan det bedst forebygges og behandles?

Læs videre

Hvad er OCD og hvad er den bedste behandling?

Her kan du læse om hvad OCD er, hvordan OCD forstærkes og ikke mindst – hvad du kan gøre for at blive fri af det.

OCD (Obsessive Compulsive Disorder) er en angstlidelse, hvor man har uønskede, ubehagelige og gentagende tvangstanker (obsessioner) og/eller tvangshandlinger (kompulsioner). OCD er forbundet med høj grad af angst og ubehag. Har man OCD ved man fornuftsmæssigt godt, at tvangstankerne og tvangshandlingerne er overdrevne, men pga. det høje niveau af angst og kropslig ubehag føler man sig tvunget til at tage dem alvorligt. Mange oplever, at de føler sig fanget og begrænset i deres liv da OCD typisk påvirker praktiske gøremål i hverdagen, skole/arbejde og relationer til andre. Læs videre

Privatlivspolitik for Klinik for Kognitiv Terapi Helsingør

Vi har tavshedspligt og journalpligt. I henhold til gældende lovgivning slettes din journal efter 5 år.

Med EUs persondatalov General Data Protection Regulation (GDPR) er det et krav, at alle virksomheder, som indsamler og håndterer persondata, skal have en privatlivspolitik. Vi tager din databeskyttelse alvorligt og lever op til EUs persondatalov.

Kort fortalt så benytter vi sikre og krypterede systemer til både mail, online booking og journalføring. Der foreligger databehandleraftaler med samtlige samarbejdspartnere. Hvis samarbejdspartnere skulle ønske udlevering af oplysninger, så indhenter vi først samtykke fra dig. Risikoen for datalæk vurderes som lav.

Vores hjemmeside benytter cookies for at huske dit sprog-valg samt ift. statistik.

Du bedes godkende disse betingelser før der bookes en tid online – læs videre nedenfor hvis du vil have mere detaljeret information om vores privatlivspolitik.  Læs videre

Er du ung og har en hemmelighed?

Måske går du rundt med en følelse af, at du skal skjule hvordan det virkelig er at være dig. At det kan være en kamp uden ende. Bare de andre ikke gennemskuer dig.

Der kan være mange gode grunde til, at du kæmper for at holde facaden, farten, humøret og energien oppe. Aldrig lader dig mærke med de bekymrede tanker. Uroen for om du klarer dig lige så godt som de andre i klassen eller på arbejdet. Måske tvivler du på om de andre kan lide dig, vil dig og vælger dig til i deres kreds. Måske er du god til at piske dig selv fremad, stramme dig an og altid yde ekstra, være “på” og vise overskud. Nogle gange kommer du måske i tvivl om du kan holde til det. At det afsløres at du ikke er klog nok til at nå dine mål. Læs videre

Nytårsforsæt – Skal det lykkes for dig i år?

Nytårsforsætter handler om drømme og ambitioner for fremtiden. Om lysten til forandring af ting i dit liv, som du ikke trives med. Det kan både være noget, som du vil væk fra eller gøre mindre af eller det kan være noget, som du vil hen imod eller gøre mere af.

Hvorfor bliver mange nytårsforsætter ikke til noget?

Læs videre

Af hjertet tak til alle jer

Vi vil gerne ønske jer alle sammen god jul og godt nytår og sige tusind tak for jeres fine modtagelse af vores klinik. Vi sidder her ved årets afslutning og tænker tilbage på 2016.

 

Vores bekymringstanker

Det er snart et år siden, at vi valgte at satse og kaste os ud i vores drøm om at starte vores klinik for kognitiv terapi i Helsingør. Vi gjorde os mange overvejelser før vi tog springet. Vi havde flere bekymringer: Vores klinik er udtryk for vores personlige stil og vores faglighed, vil de tage godt imod vores hjertebarn? Er behovet for kognitiv terapi i Helsingør-området stort nok til at klinikken kan løbe rundt? Vil de finde genkendelse på vores hjemmeside? Vil de synes, at vores blog-indlæg er relevante at læse? Vil de anbefale os til andre? (Listen var lang…). Der var kriller i maven, spænding i kroppen og nogle søvnløse nætter. Men vi kastede os ud i det alligevel. Vi sagde begge vores daværende job op på Hillerød Hospital. Vi forberedte os, vi indrettede og vi åbnede dørene for de første klienter.
Læs videre

Chilled – forløb for unge med angst

Terapiforløb i det anerkendte og veldokumenterede Chilled (Cool Kids) program.

Chilled forløbet er udviklet på Centre for Emotional Health, Macquarie Univercity, Sydney i 1995. Siden 2009 er programmet blevet anvendt i Danmark af bl.a. angstklinikkerne for børn og unge tilknyttet Aarhus og Københavns Universitet. Siden programmets opstart har både dansk og international forskning påvist overbevisende resultater.ung som springer

Læs videre

7 skridt til forandring af lavt selvværd

selvværd pige i skovHar du mange kritiske og dømmende tanker om dig selv? Tænker du ofte, at andre er mere selvsikre, dygtigere og har mere styr på deres liv end dig? Har du tendens til at tilsidesætte dine egne behov, være meget pligtopfyldende og har svært ved at sige fra og bede andre om hjælp?

 

Så lider du måske af lavt selvværd.
Læs videre